Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче. Това каза пред

...
Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче. Това каза пред
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче

Нямаме настояща енергийна тактика, действа се на парче. Това сподели пред БНР евродепутатът Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на, някогашен президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), някогашен водач на и някогашен министър председател на България (2005-2009 г.)

" Лошото е, че се работи на парче. Сега има митинги и нещо се дава обещание, само че не се споделя цялата истина и за положението на българската енергетика. Нямаме настояща енергийна тактика, която да споделя, че след 30 години, примерно, ще имаме произвеждане на ток от атомна сила, от зелена сила, от ТЕЦ-ове, а може и да няма от ТЕЦ-ове. Пълна мъгла и липса на консенсус ", съобщи Станишев.

По думите на Станишев териториалните проекти за районите Стара Загора, Перник и Кюстендил, които са на стойност близо 2,5 милиарда лв., би трябвало да бъдат изхарчени за преквалификация и основаване на нови работни места.

Според някогашния премиер България от дълго време е изпълнила всички критерии за участие в Шенген: " Поведението на страната ни не е задоволително безапелационна. Румънците доста по-ясно си отстояват ползите. Ние все се молим и уговаряме ".

Станишев акцентира, че " недопустимо оттегляне ще е влизането през декември на България единствено по въздух и вода в Шенген ". Той дефинира това като неуспех, който ще затвърди България в ролята на вторичен член на Европейски Съюз. 

" Участието ни в Шенген и в еврозоната е въпрос на политическо място на България в Европейски Съюз. Дали ще сме в ядрото, или в периферията ". 

Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на изрече мнение, че т.нар. сглобка (ПП - Демократична България и - СДС), която ръководи страната, е устойчива поради съчетанието на ползите на партиите в нея, като посочи, че съгласно него и е в обединението.

Евродепутатът разяснява и тематики, свързани с демографската картина в страната, преди полемиката " Готови за бъдещето. Демографската картина, цената на неравенствата ", която Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент провежда на 6 октомври в София.

" Често приказваме, че нямаме национална цел, откакто влязохме в Европейски Съюз. Предлагам демографията да бъде нашата последваща национална цел. И то освен като раждаемост, а като превръщането на България в общество с млади, съвременни и образовани хора и възрастни с заслужен живот. Това включва съответни политики. Трябва да се каже, че ще се влага в тези политики ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР